Uncategorized

For Beatrice

To Beatrice –

Darling, dearest, dead.

(The Bad Beginning)

For Beatrice –

My love for you shall live forever.

You, however, did not.

(The Reptile Room)

For Beatrice –

I would much prefer it if you were alive and well.

(The Wide Window)

To Beatrice –

My love flew like a butterfly

Until death swooped down like a bat

As the poet Emma Montana McElroy said;

“That’s the end of that.”

(The Miserable Mill)

For Beatrice –

You will always be in my heart,

In my mind,

And in your grave.

(The Austere Academy)

For Beatrice –

When we met my life began,

Soon afterward, yours ended.

(The Ersatz Elevator)

For Beatrice –

When we were together I felt breathless.

Now you are.

(The Vile Village)

For Beatrice –

Summer without you is as cold as winter.

Winter without you is even colder.

(The Hostile Hospital)

For Beatrice – Our love broke my heart and stopped yours

(The Carnivorous Carnival)

For Beatrice, You were pretty and I was lonely. Now I am pretty lonely

(The Slippery Slope)

For Beatrice –

Dead women tell no tales,

Sad men write them down.

(The Grim Grotto)

No one could extinguish my love,

Or your house.

(The Penultimate Peril)

by Lemony Snicket

puisi yang selalu jadi pembuka di bukunya lemony snicket. Ga perlu susah susah mikirnya. Karena dari pilihan katanya dah trlihat puisinya sedih banget. Pengen deh bisa tau versi bahasa inggrisnya dari buku 1 – 12. Pengen tau apa yang di tulis di buku ke 13 (The End). Atau sapa tau di THBB ada yang mau bantu yah…soalnya banyak tuh yang suka ma buku ini

Pas nanya ma om wiki, ternyata ada buku tentang Beatrice, Blom berani baca. Takutnya nanti jadi ga seru lagi.Semoga nanti diterjemahkan juga ma pihak Gramedia.

Sekarang gi baca The Slippery Slope (jilid 10). Dah beberapa kali ngulang di chapter yang sama. Soalnya blom bisa ngebayangin temuan terbarunya violet. Apa karena pilian katanya yang agak ngejelimet yah??? Semoga selasa besok dah selesai.

Kemarin sempat main game trialnya ….ternyata harus pake analogi…ugh…susah banget….sayang trialnya tuh cuman sejam…pelit ah…padahal blom apa apa juga….

Advertisements

4 thoughts on “For Beatrice

  1. Memang ada tuh ally, trus selain Letters to Beatrice ada “A Series of Unfortunate Events: The Notorious Notations”, yang isinya “Almost every page in this book includes shocking illustrations and unsettling quotations from A Series of Unfortunate Events” dan satu lagi : Lemony Snicket: The Unauthorized Autobiography (katanya isinya : “The definitive book about the elusive author”. ) — ngintip di websitenya Lemony Snicket.Btw : itu buku 9 dan 10 nya buku aslinya yah ally? karena terjemahannya kog belum nemu nih aku, hiks hiks….

  2. iya…emang buku asli..kemarin ada di gramedia..sayang cuman satu satu gitu…sekarang gi ngeburu no 11. Semoga ga ada yang ambil….Kobo suka ma puisi puisi singkatnya lemony snicket ga…???Ally suka banget tuh

  3. he he he, pantesan….aku sih memang menahan diri gak beli yang aslinya, ally, nunggu aja terjemahannya, soalnya kalo koleksinya nyampur-nyampur gitu, jadi aneh, wekekekeke

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s